Numeroita, tuloksia ja kokemuksia
Viikko sitten (9.3) toteutettiin Hyvän mielen ministeriön ensimmäinen kohtaaminen. Vanhalla Ylioppilastalolla tavattiin tuttuja ja tuntemattomia, nautittiin ruuasta, verkostoiduttiin, kuunneltiin Mikko-Pekan, Lillin ja Almin juttuja, katseltiin metafyysisen metsän videotaidetta ja nautittiin etenkin Saimaan valtavan hienosta soitannasta. Tapahtumasta on tulossa vielä videokooste sekä oma podit originals -jakso.
Vaikka hyvän mielen tapahtuman järjestäminen tuntui ja tuntuu ristiriitaiselle näinä aikoina, on päällimmäinen oma tunteeni kiitollinen maailmalle ja kaikille mukana olleille siitä, että tapahtuma oikeasti järjestettiin. Mutta onko omalle hyvälle mielelle katetta ja miten sitä voisi mitata? Näin ensimmäisenä arvion tapahtuman onnistumista numeroiden valossa.
Ihmiset tekevät tapahtuman
Kiitos kaikille mukana olleille!
Tilaisuuteen ilmoittautui yhteensä 202 henkeä (Todella hyvä tulossa etenkin kun markkinointi perustui pitkälti ja pelkästään Mikko-Pekan omaan mediaan ja verkostoihin)
Paikalle saapui 140 henkilöä (Hieno tulos vaikka ennen tilaisuutta sain paljon koronaan liittyviä peruutuksia)
En osaa tarkemmin osallistujien profiilia, mutta paikalla oli ainakin kollegoita eri hallituksista, yrittäjiä, asiantuntijoita ja joitakuita sijoittajia. En osaa sanoa kuka oli iäkkäin osallistuja, mutta nuorin oli 10 kuukauden ikäinen.
Selvästi tapahtumalle oli tilausta. Uskon, että tämän vuoden aikana toteuttavat tilaisuudet tulevat aiheuttamaan positiivista värinää. Ohessa kuva tapahtuman saamasta palautteesta Lyyti -työkalulla kerätyn EVS palvelun muodossa ja muutama kommentti palautteista.
Joku toteuttaa jotain ja ihmeitä syntyy
Tapahtumat ei synny itsestään ja ainakin minulle valkeni kuinka suuri vaikutus ihmisten työllä on tapahtumille. Pidän merkittävänä onnistumisena sitä, että niin moni ihminen teki saman tavoitteen eteen työtä ja kaikki toimi merkittävästi.
Tuotantoon osallistui tavalla tai toisella yhteensä 45 ihmistä. Kuvitelkaa! Toki on niin, että ilman tapahtumaa nämä 45 ihmistä olisivat tehneet jotakin muuta, mutta nyt tehtiin tätä tapahtumaa.
Toteutukseen voi myös osaltaan laskea Hellempi Maailman — Hyvän mielen tunnuslaulun tekijä tiimin 25 ihmistä (Laulu soitettiin julkisesti ensimmäistä kertaa ja tarkoitus on julkaista se tulevana keväänä)
Hyvän mielen ministeriö on nyt järjestänyt kolme erilaista tapahtumaa. Ensimmäinen tapahtua 4.9 Zoom tapahtumana ja syksyn 2021 aikana pidetyt nuotiopiirit Hyvän mielen ministeriön jäsenille sekä tämä kolmas 9.3. ovat kukin olleet suuria menestyksiä ja uskon, että toiminnan vaikuttavuus on kasvanut joka kerta. Olen myös oppinut jotakin. Lopuksi kolme korvaamatonta seikkaa tapahtumien järjestämiseen.
- Heti jos tapahtumaan on tulossa yli 10 ihmistä niin kannattaa hankkia itselleen tuottaja. Tuottaja on ihminen joka parhaimmillaan on kuin maaginen supervoima, että asiat tapahtuvat. Viime tapahtumassa tälläinen maagikko oli Riikka Harrivaara https://www.linkedin.com/in/riikka-harrivaara-576a39172/
- Konseptointi eli miksi tapahtuma järjestetään on hyvä miettiä tarkkaan. Suunnittelussa minulle oli korvaamaton apu Jenni Kääriäisestä, joka oman näkemyksensä ja ammattitaidon mukaan pystyi laajentamaan ja voimistamaan tapahtuman merkityksellisyyttä. https://www.instagram.com/shadowroomproject/?hl=fi
- Lyyti — tapahtuman hallintajärjestelmä osoittautui aivan välttämättömäksi työkaluksi. Ilman Lyytiä olisin toiminut aivan pimennossa. Lyytin ominaisuus palautteen keräämiseksi EVS on myös kertakaikkisen mahtava. https://www.lyyti.com/en/
Ei tässä mitään. Kohti seuraavia kohtaamisia. Pohdiskelen tässä seuraavia toimenpiteitä ja saatanpa vähän teiltäkin kysellä asiaa. Seuraavaksi viestiä kun saamme videon julkaistua.